nu börjas det...

Under veckorna som jag inte har bloggat så har det hänt en massa saker som förändrar livet en del.
Bilen har pajat, Zidané har växt ,jag köpt lägenhet och en annan sak också.

BILEN!

På väg hem från jobbet för lite mer än en vecka sedan låg jag på motorvägen och körde om en annan bil och strax efter det så tändes olje- och batterilampan samtidigt som ett av världens mest tråkigaste och metalliska ljud löd från motorn. Jag trampade ner kopplingen snabbt som fan och samtidigt dog varvräknaren helt och hållet. Kände lite på gasen men inget hände och den kändes lika mjuk som att trampa i lera. Jag kunde glida upp på avfarten vid fjälkinge och tog av mot Viby, där jag sedan kom till ett stop med bilen.
Ringde mamma och fråga om hon kunde komma för att bilen hade gått i sönder, men som vanligt med föräldrar som tror dom att man ljuger, så jag fick förklara för henne varpå hon kläckte ur sig att både hon och pappa hade unnat sig lite alkohol. Jaha, va fan ska jag nu göra(?!), klockan e för fan lite över 23:00. Ringde min morbror och även han hade tagit sig lite för mycket öl i magen för att köra. Mitt sista samtal gick till min kusin som har semester och till min lättnad så slängde han sig i bilen och körde från Sölvesborg för att hjälpa mig.
under tiden som Glenn var på vägen till mig så fläkte jag upp huven för att försöka se va fan som hänt med bilen. Jag kollade alla oljor så där var så mkt som det skulle vara, vilket det även var. Batteriet var också som det skulle då jag inte hade problem med att lyssna på musik eller ha lamporna tända i bilen.
Satte mig i bilen igen och slängde upp handskfacket för att se om där fanns något att läsa i Instruktionsboken. Hittade inget som kunde hjälpa mig förutom beskrivningen till hur man förberedde bilen för bogsering. Deprimerad som en nymfoman under en era som kallas "guldmunk" gick jag bak till bagageluckan och hämtade öglan för att skruva fast den i fronten. Efter ett par minuters lidande till så kom Glenn. Vi kollade så att remmarna satt som dom skulle och sen provade jag att starta bilen igen, då kom det där metalliska ljudet igen och jag bara försvann ner i sätet som en liten unge efter att dom fått sig en örfil.
Manliga som vi var så spottade vi i händerna och började putta bilen till Samåknings parkeringen pga att Glenn inte hade någon bogseringslina. Väl framme i rutan, så fick jag länsa bilen på allt av värde och sen körde vi hem.

Väl hemma började jag surfa rundor på forum för att försöka förstå va fan som hänt med min älskling. Till min besvikning så hittades inget av intresse. Dagen efter ringde jag Nenne i Fjälkinge, han sa att jag skulle ringa honom när jag var vid bilen så skulle han komma så snabbt han kunde. Väl framme vid bilen och efter ett par minuters väntande så kom han. Han bad mig starta bilen. Jag satte i nyckeln och vred om.

- Det räcker där. (Nenne)

- Jaha?! (Jag)

Till min stora besvikelse och även lilla föraning så sa han att jag kunde ta den där motorn och kasta den åt Helsingfors!
Kamkjedjan har gått av bla bla bla bla... jag började nästan gråta när hans mun rörde sig och han fläkte ur sig allt som antagligen har gått sönder.

Nu har jag letat motorer och försökt få tag på säljaren från Autopartner för att se vad dom har att säga till mig. Man tycker att det är konstigt att en bil som man köpt på BMW med en ägare tidigare och som inte gått 13 000mil än kan haverera så här. Han verkar vara en upptagen lite säljare, så jag och pappa ska ut dit imorgon efter jobbet. Vill inte dom ha med den att göra så har jag hittat tre motorer, en på Svenssons bildemontering för 4 500kr och två st från några killar utanför Växsjö som renoverar BMW motorer. Dom ska ha 10 000kr för ena och 12 000kr för den andra inklusive jobbet.


ZIDANÉ!

Han växer så det knakar och bli allt mer duktig och omtyckt av både mig och andra. Man börjar bli riktigt stolt över honom, det är bara ett par saker han måste lära sig nu.


LÄGENHET!

Ja, en sån har man då allt inhandlat efter många om och men. ska bli riktigt kul att till slut kunna stå på sina egna ben och kunna bevisa för vissa människor att man kan. Det blev en tvåa på 50 kvadratmeter ute på Sommarlust. Ska in till banken med mäklaren i mitten av Augusti för att få nycklarna!


ÖVRIGT!

Det är helt underbart.... allt jag kan skriva. =P
Får ta och lägga mig nu då man har en dag kvar på arbetsveckan and it's a busy day ain't it!

RSS 2.0